Stationsstraat 2b, 2371 SH Roelofarendsveen   071 3317433   info@free-design.nl

gtmetrixEr zijn op internet vele tools om je website te testen. Ik gebruik deze test veel, omdat hij heel concreet aangeeft waar de verbeterpunten zitten.

Met deze tool kun je de snelheid van je website testen. Dit is belangrijk omdat Google dit meeneemt in zijn ranking, maar ook omdat hetbegruikerdsvriendelijk is voor je bezoekers. Dus doe de test om te kijken of je website te optimaliseren is.


  button doedetestHoe ga je te werk:

  1. Klik op de button hierboven "Doe de test nu" Je komt dan op de website van GTmetrix.
  2. Vul in de balk "Enter URL to Analyze..." De website naam in van de website die je wilt testen. b.v. www.mijndomein.nl
  3. Klik op de button "Analyze" en wacht enkele seconden. Afhangelijk van de grote van je website kan dit even duren.
  4. Dan komt daar een score uit. GROEN is goed 👍 hoe meer ORANJE/ROOD hoe slechter je website presteerd.
  5. Aan de rechterzijde staat een rode knop "Download PDF". Hier mee kun je het rapport downloaden om door te sturen naar je webspecialist of om later zelfs nog eens te bekijken.

 

Hoe kun je de snelheid van je website verbeteren?
Voor zover ik het kan uitleggen zal je een stukje opweg helpen. Het wordt nl. al snel wat technisch en dat kun je dan beter overlaten aan een specialist.

  1. Optimize images: slechte prestatie hiervan komt door te grote (te veel mb's) van je afbeeldingen. Maak je afbeeldingen kleiner en vervang ze op je website. Je zult zien dat deze prestatie snel omhoog gaat.
  2. Serve scaled images: slechte prestatie hiervan komt door geschaalde afbeeldingen (lijkt een beetje op punt 1). Hier heb je hele grote afbeeldingen in je website gezet die niet zo groot getoond worden. Zonde, want dit haald de snelheid uit je website.
  3. Enable gzip compression: kan 0.a. te maken hebben met een verouderde CMS (Content Management Systeem) of verouderde template die je gebruikt. Een update hievan kan veel schelen. Bij oude site die niet geupdate kunnen worden, zal hier niet veel aan te doen zijn.
  4. Verder kun je de snelheid ook verbeteren door veel code te optimaliseren. De techniek van code veranderd constant en wordt steeds beter en compacter. Hierdoor wordt de snelheid ook veel beter. Denk daarbij aan scripts zoals Java, PhP. Maar ook aan Stylesheets, CSS. Nu wordt het toch wel technisch. :-) Wellicht kun je hiervoor het beste een webspecialist inschakelen.


Als laatste tip:
Denk ook aan je hostingpartij. Dit wortdt vaak vergeten, maar is ook heel belangrijk voor je prestatie op internet. Een goede hostingpartij heeft de nieuwste PhP versie beschikbaar voor een goede en snele database. Maar een goede hostingparij heeft ook z'n servers optimaal ingericht voor het leveren van een goede, stabiele en snelle website. Ook hierin kan Free Design je adviseren en een goede oplossing bieden.


Kom je er niet uit, of wil je meer advies?

Bel dan eens met Joyce, zij kan je vast hierbij helpen 071 3317433.

 

 

wat klanten zeggen

"Free Design kan goed aanvoelen wat de wensen zijn en dit vertalen naar een visuele plaatje."

uw voordeel

• U krijgt een maatwerk oplossing
• Uw bedrijf wordt beter herkenbaar
• Het logo sluit aan bij uw bedrijfsvoering
• U laat zien waar uw bedrijf in de markt staat
• Uw bedrijf onderscheidt zich
• Het logo past bij uw andere communicatie-uitingen
• U ervaart communicatie kan opleveren

 

contact

Free Design
Stationsstraat 2b
2371 SH Roelofarendsveen
071 3317433
info@free-design.nl

nieuwsbrief


 

volg ons

facebook over linkedin over google over insta over twitter over

 

 

zoeken