Skip to main content

Schoolbaan 1, 2371 VJ Roelofarendsveen

Huisstijl

laten beheren

Free Design zorgt voor een duidelijk herkenbare huisstijl. Voor iedereen is glashelder waarvoor uw onderneming of organisatie staat. De huisstijl is bovendien uitvoerbaar op folders, website, briefpapier, reclameborden, premiums en bedrijfskleding. Wij begeleiden uw drukwerk en nemen u ook de andere rompslomp uit handen. Technisch hoogstaand en met beheersbare kosten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze diensten en wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons dan voor een afspraak.

onze werkwijze voor huisstijl ontwikkeling

Door jarenlange ervaring in het ontwikkelen van een grote diversiteit aan huisstijlen hebben we een goede werkwijze ontwikkeld waarin we alle stappen die belangrijk zijn voor het ontwikkelen van een huisstijl doorlopen. Zo komen we tot een goed product die bij uw wensen en doelen past. Wij gaan als volgt te werk:

1 Briefing

Tijdens een eerste (kennismakings)gesprek bespreken we de wensen, eisen en doelstelling die in een huisstijl dient te worden. We bespreken uit welke communicatie middelen het project bestaat. Een huisstijl is immers heel breed. Denk aan briefpapier, visitekaart, brochure, advertentie, website, autostickers, kleding, rollbanner, enz, enz. Wellicht heeft u niet alle uitingen direct nodig, dus we stemmen samen af waar we aan gaan werken. We bespreken de inhoud van elke uiting, dus welke teksten moet er op komen en welke beelden en/of logo moeten er gebruikt worden. U kunt teksten zelf aanleveren, maar ook Free Design kan uw teksten verzorgen. Afbeeldingen kunt u ook zelf aanleveren, maar we bespreken ook de mogelijkheid van stockbeeld en fotografie. Daarna kijken we naar de uitvoering van de media-uiting. Keuzes in papierformaat, papiersoort, papierdikte, en oplage zijn van groot belang voor een goed product.

2 Offerte

Op basis van de briefing wordt een offerte op maat opgesteld. Afhankelijk van de grote van het project wordt de offerte opgebouwd uit verschillende onderdelen die we hebben besproken. Zowel het eerste gesprek als de offerte zijn geheel vrijblijvend en verplichten u nog tot niets. Pas als de offerte is ondertekend hebben we een samenwerking en gaat Free Design voor u aan de slag.

3 Ontwerpen

Wanneer we alle input compleet hebben kunnen we aan de slag. Aan de hand van de briefing beginnen we met het ontwerp van uw communicatie middel(en). We gaan op zoek naar de juiste vorm, compositie, kleur en lettertype. Afhankelijk van de opdracht maken we één of meerdere ontwerpen van de media-uiting. Het ontwerp wordt via de mail d.m.v. een PDF gepresenteerd. In het geval van meerdere  ontwerpen, zit in de mail een korte omschrijving waarin staat hoe wij tot de ontwerpen zijn gekomen. Zo kunt u kijken welk ontwerp bij uw bedrijf of organisatie past.

4 Correcties

U kunt uw aanpassingen en wensen aan ons doorgeven. Free Design gaat deze opmerkingen verwerken in een 2e ontwerp. Ook hiervan ontvangt u een afbeelding. Zo komen we gemiddeld in twee tot drie correctierondes tot het juiste ontwerp voor uw communicatie middel(en).

5 Drukken

Als het ontwerp helemaal akkoord is, gaan we het bestand druk gereed maken. Dat betekent dat we kijken naar de specificaties van de drukker en daar het document op afstemmen. Samen met de drukker stem ik de levertijd en leveradres af en zorgen we ervoor dat het drukwerk netjes bij u wordt afgeleverd. Wanneer wij ook uw drukwerk mogen verzorgen kunnen we ook garantie hierop geven.

Zelf drukken?
Het is ook mogelijk om uw communicatie middel(en) zelf te laten drukken bij uw drukker. Dan maken wij een PDF volgens de standaard specificaties voor drukkerijen. Met dit bestand kunt u dan zelf naar de drukker gaan en het laten drukken. Let wel dat dit kan afwijken van de eisen van uw drukker. Aangezien we in dit geval geen 100% controle meer hebben over het eindproduct, geven we geen garantie op het bestand en drukwerk.

6 Herdrukken

Soms komt het voor dat u een media-uiting op nieuw wilt laten drukken. Ook dit verzorgen wij graag voor u. We sturen u dan nog even de laatste versie ter controle en als deze akkoord is laten wij het weer voor u drukken in de gewenste oplage. Bij een ongewijzigde herdruk betaalt u alleen de drukkosten en eventuele transportkosten.

Gewijzigde herdruk
Het kan ook voorkomen dat de laatste versie niet meer actueel is of dat u toch nog een correctie wilt doorvoeren. Uiteraard doen we dat ook graag voor u en maken we het bestand daarna gereed voor drukwerk. In dit geval betaalt u naast het drukwerk, transportkosten ook een klein bedrag voor de correcties. De kosten voor de correctie hangen af van uw wensen. Als u vooraf uw wensen aangeeft kunnen we een inschatting van de kosten voor u maken.

Mocht u naar aanleiding van deze werkwijze nog vragen hebben, chroom niet.
Bel of mail ons gerust we leggen het graag nog eens aan u uit.