Skip to main content

Schoolbaan 1, 2371 VJ Roelofarendsveen

Logo

laten ontwerpen

Een logo moet passen bij de visie van uw onderneming of organisatie. Daarom ontwerpt Free Design uw nieuwe beeldmerk stapsgewijs en in nauw overleg. Mooi en modern, maar ook haalbaar. Technisch-grafisch up-to-date en kostenefficiënt. Een bestaand logo kan vaak een oppepper gebruiken. Free Design zorgt voor de restyling. Een eigentijdse uitstraling, en de herkenbaarheid blijft.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze diensten en wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons dan voor een afspraak.

onze werkwijze voor logo ontwikkeling

Door jarenlange ervaring in het ontwikkelen van een grote diversiteit aan logo’s hebben we een goede werkwijze ontwikkeld waarin we alle stappen die belangrijk zijn voor het ontwikkelen van een pakkend logo doorlopen. Zo komen we tot een goed logo die bij uw wensen en doelen past. Wij gaan als volgt te werk:

1 Briefing en offerte

Tijdens een eerste (kennismakings)gesprek bespreken we de wensen, eisen en doelstelling die in een nieuw logo verwerkt dient te worden. Een logo moet de eenvoud hebben, maar tegelijkertijd ook duidelijkheid scheppen. Wie zijn we, Wat doen we, is iets wat je moet kunnen zien in een logo. We bespreken de mogelijkheden, maar tevens geven we ook aan wat de consequenties zijn van sommige keuzes. Want het logo is het eerste element van een huisstijl. Dus als de basis niet goed staat, zal dit ook gevolgen hebben voor de doorvoering van de huisstijl.

Offerte
Op basis van de briefing wordt een offerte op maat opgesteld. Afhankelijk van de grote van het project wordt de offerte opgebouwd uit verschillende onderdelen die we hebben besproken. Sommige onderdelen heeft u standaard nodig, maar er zijn vaak ook onderdelen die u in een later stadium kunt gaan inzetten. Zo kunt u eerst alleen een logo laten ontwikkelen voor drukwerk. Maar kunt u dit later uitbreiden voor een logo die voor internet, Social media of stickers geschikt is. Zowel het eerste gesprek als de offerte zijn geheel vrijblijvend en verplichten u nog tot niets. Pas als de offerte is ondertekend hebben we een samenwerking en gaat Free Design voor u aan de slag.

2 Ontwerpen

Aan de hand van de briefing beginnen we met het ontwerp van uw logo. We gaan op zoek naar de juiste vorm, compositie, kleur en lettertype. Omdat we meerdere schetsrondes gebruiken, bestaat een definitief ontwerp uit een aantal fases. U ontvangt in de eerste schetsfase verschillende ontwerpen. Afhankelijk van de opdracht wordt het logo op locatie of via de mail gepresenteerd. Hierbij zit een korte omschrijving waarin staat hoe wij tot de schetsen zijn gekomen. Zo kunt u kijken welk ontwerp bij uw bedrijf of organisatie past.

Correcties
U kunt de ontwerpen combineren en aanpassingen en wensen aan ons doorgeven. Free Design gaat deze opmerkingen verwerken in een volgende schetsfase. Ook hiervan ontvangt u een afbeelding. Zo komen we gemiddeld in twee tot drie fases tot het juiste ontwerp voor uw logo. In deze fase speelt kleur nog geen rol. Compositie en vorm staan centraal.

3 Kleuronderzoek

Als de compositie en vorm bepaald is gaan we kijken in welke kleuren we het logo ontwikkelen. Wat past bij uw bedrijf of organisatie? Wat betekent het als je een logo in vier kleuren ontwikkelt, en hoe ziet dat er dan uit bij een zwart-wit advertentie in de krant b.v. ? Daarbij staan we ook even stil bij de uitvoering en kosten. Want zit u te wachten op altijd duur drukwerk? Bij het eerste kleuronderzoek ontvangt u een afbeelding van diverse kleurvoorstellen van uw logo. Zo kunt u kijken welke kleurencombinatie bij uw bedrijf of organisatie past. U kunt uw opmerkingen en wensen aan ons doorgeven. Free Design gaat deze opmerkingen verwerken in een volgend kleuronderzoek. Ook hiervan ontvangt u een afbeelding. Zo komen we gemiddeld in twee fases tot het juiste ontwerp in de juiste kleuren.

4 Uitwerking

Zodra het ontwerp van het logo is goed gekeurd zal Free Design het logo verder gaan uitwerken. Dit is een heel nauwkeurig werkje. Tot in de laatste details wordt het logo nog eens bekeken en bijgeschaafd. Het is immers handwerk. Spaties worden bekeken, witruimtes worden op elkaar afgestemd, kleuren worden nog eens goed bekeken of dat bij drukken goed gaat, enz, enz. Na deze fase is het logo definitief en technisch in orde om in gebruikt te nemen.

5 Varianten

Uw logo is nu gereed. U zult het in diverse media gaan gebruiken, maar dat kan niet altijd met hetzelfde logo. Wellicht heeft u een heel lang en smal logo en past dat niet lekker op een bepaald communicatiemiddel. Denk aan Social Media en Apps. Vaak heb je hier een eenvoudigere versie voor nodig. We noemen dat een responsive design. In deze fase maken we die varianten. Het image blijft hierin behouden, maar een variatie is dus mogelijk.

6 Bestanden

Free Design maakt bestanden van uw logo voor verschillende toepassingen. Denk aan: kleur en zwart-wit. Voor zowel drukwerk als digitale media. U krijgt JPG en PNG in groot, middel en klein formaat. In overleg kunnen ook PDF en EPS-bestanden ontwikkeld en geleverd worden.

Kleurwaardes en lettertypes
Ook zullen we de kleurwaardes en gebruikte lettertypes melden in de PDF. Zo heeft u dit altijd bij de hand voor het ontwikkelen van ander communicatiemiddelen in de toekomst.

Mocht u naar aanleiding van deze werkwijze nog vragen hebben, chroom niet.
Bel of mail ons gerust we leggen het graag nog eens aan u uit.