Stationsstraat 2b, 2371 SH Roelofarendsveen   071 3317433   info@free-design.nl

Full colour of PMS-kleuren

waaier2Al het drukwerk is te verkrijgen in grofweg twee soorten. Full color drukwerk, ook wel vierkleuren drukwerk genoemd, en PMS kleuren. Maar wat is nu het verschil?

Full colour drukwerk
Met deze techniek kunnen vier4 kleuren gemengd worden tot elke mogelijke kleur. Cyaan (blauw), mMagenta (roze), yYellow (geel) en kKey (zwart). Full colour drukwerk wordt veelal gebruikt voor drukwerk met meer dan twee of drie kleuren. Bijvoorbeeld promotiemateriaal, reclamedrukwerk, enz. Tegenwoordig is fFull colour de meest gebruikte drukwerk techniek. Ook al is een ontwerp gemaakt in twee kleuren, dan is het soms toch goedkoper om het in fFull cColour te drukken dan in twee2 kleuren PMS. Dit komt door de schalvergroting, en vooral internetdrukkerijen kunnen hier veel goedkoper mee drukken.

PMS- kleuren
PMS Dit is een universeel kleurensysteem: Pantone Matching System (PMS). Dit kleurensysteem is samengesteld uit vooraf gemengde kleuren. Drukkers kunnen hiermee dus wereldwijd dezelfde kleur bereiken. Er zijn PMS- waaiers waarop deze kleuren zijn afgebeeld, en elke kleur heeft zijn eigen nummer.

Kleurkwaliteit
Het is een hele kunst om drukwerk altijd in dezelfde kleur te drukken, ook al is de PMS-kleur bepaald. Voor kleurafwijkingen kunnen er verschillende redenen zijn. Als de ondergrond van het te bedrukken vlak een andere kleur heeft, zal de kleur anders uitvallen. De luchtvochtigheid speelt ook een rol, omdat het drukproces is gebaseerd op een balans tussen vocht en inkt. Daarnaast kunnen verschillende afwerkingen zoals hoogglans lak, effect hebben op de uiteindelijke kleur.

Beeldscherm kleuren
Beoordeel kleuren nooit op je beeldscherm. Ieder beeldscherm heeft een andere kleurinstelling. Kies je een kleur uit de PMS-waaier, dan ben je verzekerd van een kleur met een minimale afwijking.

 

wat klanten zeggen

"Free Design kan snel handelen en snel grafische oplossingen bieden. Zo worden strakke deadlines toch behaald."

uw voordeel

• U krijgt een maatwerk oplossing
• Uw bedrijf wordt beter herkenbaar
• Het logo sluit aan bij uw bedrijfsvoering
• U laat zien waar uw bedrijf in de markt staat
• Uw bedrijf onderscheidt zich
• Het logo past bij uw andere communicatie-uitingen
• U ervaart communicatie kan opleveren

 

contact

Free Design
Stationsstraat 2b
2371 SH Roelofarendsveen
071 3317433
info@free-design.nl

nieuwsbrief

 

volg ons

facebook over linkedin over google over insta over twitter over

 

 

zoeken