Stationsstraat 2b, 2371 SH Roelofarendsveen   071 3317433   info@free-design.nl

Kansen creëren met je visitekaartje

Mensen zijn zich niet altijd bewust van de uitstraling van hun visitekaartje. Dat bleek laatst maar weer op een netwerkbijeenkomst. Ik was in gesprek met een ambitieuze advocate. Een energieke vrouw vol enthousiasme, alles piekfijn in orde en met een professionele uitstraling. Op het moment dat ik naar haar kaartje vroeg, pakte ze haar tas, haalde daar een visitekaartje uit en begon er met een pen op te schrijven en te krassen.

Wanneer is het tijd voor een nieuwe identiteit?

anonymous 438427 640Als ondernemer/directeur heb je het altijd wel druk met je bedrijf of organisatie. Nieuwe ontwikkelingen, innovaties, nieuwe technieken, enz. De markt beweegt en een goede ondernemer gaat daarin mee met zijn of haar dienst of product. Maar doe je dat ook met de uitstraling van je bedrijf of organisatie? Laat je die ook meegroeien?

Ben je wat je uitstraalt?

Als ondernemer bewandel je een pad. Je bent continu bezig met het verbeteren van je bedrijf of organisatie. Maar wellicht bewandel je zonder het te beseffen een pad waarbij jouw logo en huisstijl of je website niet meer zo goed passen. Weet dan dat er een paar fases zijn waarin je jouw visuele identiteit nog eens goed onder de loep kunt nemen:

Gebruikersvriendelijkheid van uw website

baby 84626 640Wat moet je doen om je bezoeker op je website te houden?. Gebruikersvriendelijkheid is daarbij heel belangrijk. Hieronder enkele punten waar je op kunt letten.

Wat kost een logo?

Het antwoord op die vraag is niet zo moeilijk. Je vraagt een offerte aan en je weet (althans, bij mij) wat het kost. De vervolgvraag is veel interessanter: Wat levert een goed logo op?

Full colour of PMS-kleuren

waaier2Al het drukwerk is te verkrijgen in grofweg twee soorten. Full color drukwerk, ook wel vierkleuren drukwerk genoemd, en PMS kleuren. Maar wat is nu het verschil?

Ontwerpen is een proces

ontwerpHet creatieve proces van een ontwerp zit geavanceerd in elkaar. Een ontwerp is niet in één keer klaar. Het is een denk- en ontwikkelingsproces die verschillende faces doormaakt. Hiervoor heb je creatieviteit, grafische kennis en lef nodig. Want soms moet je even out-of-the-box denken om daarna tot een goed idee te komen.

Wat is een landingspagina?

duck 711436 640Een landingspagina is een pagina op internet waar de bezoeker terechtkomt als hij een zoekopdracht (in bijv. Google) invoert. Een landingspagina kun je ook koppelen aan een advertentie, nieuwsbrief of offline actie.

Wilt u uw website beter vindbaar maken bij Google?

seoEen website is het begin, maar vindbaar zijn is net zo belangrijk. Hoe vindbaar een website is, heeft alles te maken met de regels van Google voor het weergeven van zoekresultaten. Google werkt volgens ingewikkelde algoritmes die ook nog eens regelmatig aangepast worden. Zo kunnen de regels van vijf jaar geleden tegenwoordig zelfs tegen je werken.

Foute visitekaartjes

Je krijgt de vraag ‘Zullen we onze kaartjes uitwisselen?’, waarop jij moet zeggen ‘Die heb ik (nog) niet’. Oei, een gemiste kans om je gegevens achter te laten. Natuurlijk heb je kaartjes en heb je ze bij je, ook al ben je net gestart.

Veiligheid van je website

Schermafbeelding 2017 03 22 om 09.13.27Als je zelf een website hebt zal het je niet ontgaan zijn: Google wilt een veiliger internet. Google wilt dit stimuleren en belonen. Websites die gebruik maken van een SSL beveiliging krijgen voorrang op websites die dat niet gebruiken.

Regels factuurpapier

calculator 178124 640Briefpapier en facturen bevatten vaak belangrijke informatie. Er zijn dan ook allerlei regels op grond waarvan die informatie vermeld moet worden. Free Design houdt hier uiteraard rekening mee.

De Sterkste Schakel

darkTijdens de regionale verkiezing van De Sterkste Schakel 2016 is Free Design genomineerd en als vijfde geëindigd in de sector “Communicatie en IT”. Een mooie prestatie waar we enorm trots op zijn.

5 tips voor een logo ontwerp

creative 725811 640Benieuwd naar een goed en effectief logo? In dit artikel geef ik u enkele tips. Elk bedrijf of organisatie is uniek. Dus niet alle mogelijkheden zijn altijd toepasbaar. Maar hou ze wel in gedachten, want dit versterkt de uiting en uiteindelijk de herkenbaarheid van uw onderneming of instelling.

Het grijze gebied

grijsaroundsanRegelmatig krijgen we bij Free Design dit soort mails van opdrachtgevers. De erin gestelde vraag is begrijpelijk. Maar toch niet eenvoudig met ja te beantwoorden. Er bestaan namelijk regels voor het opvragen en leveren van bestanden.

Zelf ontwerpen of uitbesteden?

man 597178 640Wat is wijsheid… laat je je nieuwe logo maken door een professional of wil je liever zelf je logo ontwerpen?

wat klanten zeggen

"Free Design reageert altijd direct op mijn vraag en komt snel met een passende oplossing"

uw voordeel

• U krijgt een maatwerk oplossing
• Uw bedrijf wordt beter herkenbaar
• Het logo sluit aan bij uw bedrijfsvoering
• U laat zien waar uw bedrijf in de markt staat
• Uw bedrijf onderscheidt zich
• Het logo past bij uw andere communicatie-uitingen
• U ervaart communicatie kan opleveren

 

contact

Free Design
Stationsstraat 2b
2371 SH Roelofarendsveen
071 3317433
info@free-design.nl

nieuwsbrief

 

volg ons

facebook over linkedin over google over insta over twitter over

 

 

zoeken